top of page
CHORUS-(3).jpg

Share; Lab 2, 10. 01. – 21. 01. 2023; Dakar, Senegal



Program SHARE: Lab 2 je potekal v Dakarju v Senegalu med 10. in 20. Januarjem 2023. Obsegal je nadaljevanje projekta SHARE: My Story – delavnice videoprodukcije, namenjene opolnomočenju mladih nogometašev in nogometašic, ki v letu 2023 potekajo tudi s podporo UEFA fundacije za otroke. Drugi dve aktivnosti sta bili začetek projekta oblikovanja oblačil Many Melo, ki z vzpodbuja lokalno produkcijo tradicionalnega tekstila in začetek projekta Art and Tourism, ki raziskuje vpliv turizma na skupnosti in spodbuja trajnostni turizem.


Program je bil izveden v sodelovanju z lokalnimi partnerji La Maison des cultures urbaines de Dakar (MCU) in Centre Formation Professionelle de Ouakam (CFPO).


Zaključni dogodek projekta SHARE: Lab 2 je bila predstavitev projektov in procesov, ki se je odvila v petek, 20. januarja 2023, v družbeno-kulturnem centru Ouakam.


Začeli smo ga z razmizleki o prejšnjih laboratorijih v Kamerunu in Burkini Faso, zavrteli dokumentarni film o odnosu med turizmom in kulturo, premierno prikazali pet videoposnetkov, ki so jih ustvarile udeleženke delavnice o nogometu in video umetnosti My Story ter zaključili z modno revijo, na kateri so udeleženke delavnice Many Melo predstavile svoje kreacije.


 

Oglejte si več na Share Platform


 


bottom of page