top of page
love2-(9).jpg

LJUBI ME NEŽNO

AMBIENTALNI PLESNI KONCERT

Očarljivo popotovanje skozi fragmente ljubezenskega diskurza štirih protagonistov; bratov Krajnčan ter njunih življenjskih sopotnic Tsarine Marinkove Krajnčan (bo) in Kristyne Šajtošove (cz). Dve nenavadni zgodbi sta navdihnili vse štiri, da v svojem prvem skupnem projektu izhajajo iz življenjskih situacij spoznavanja (preko) drugega, v kar vključujejo svoje največje ljubezni: do partnerja, plesa in glasbe.

Skozi impresivne interakcije klasične in improvizirane glasbe ter natančno postavljenega in improviziranega giba se v koncertu prepletajo čutno-vizualne podobe, v katerih glasba postane oder za dve plešoči telesi, ki svoj jezik razvijata na podlagi medsebojnega prejemanja in dajanja ter deljenja z občinstvom. Srečanje, prilagajanje, hrepenenje, magija, žalost, nežnost, spomin.  

Ambientalni plesni koncert Ljubi me nežno je obenem tudi vrhunska vizualno-zvočna poezija, ki pušča čutom in domišljiji prosto pot. V koncertu bo zato poskrbljeno tudi za brbončice. Veliko okusov – ena ljubezen. 

avtorji in izvajalci: Žigan Krajnčan, Kristyna Šajtošová (oba koreografija, ples), Kristijan Krajnčan (violončelo, efekti), Tsarina Marinkova Krajnčan (klavir) 

glasba: K. Krajnčan, L. van Beethoven, F. Chopin, F. Schubert, C. Debussy, S. Rachmaninoff

oblikovanje svetlobe in fotografija: Borut Bučinel

dramaturgija: Andreja Kopač

produkcija: EXODOS Ljubljana
koprodukcija: Cankarjev dom

 

podpora: MO Ljubljana, Ministrstvo za kulturo R Slovenije

Premiera: 8. VI. 2019. Cankarjev dom

Gostovanja 2021:

  • 20. 06. Riga (LV).

  • 22. 07. Cankarjev dom, Ljubljana (SI)

Gostovanja 2022/23: 

  • 28. 05. 2022, Festival ZRVK, Sarajevo (BA)

  • 02. 06. 2022, Teden sodobnega plesa, Zagreb (HR)

  • 10. 02. 2023, Gledališki cikel Hiše kulture Celje, Celje (SI)

Intervijuji iz gostovanja v Rigi: Žigan Krajnčan, Tsarina & Kristjan Krajnčan in Gregor Luštek

Kristijan Krajnčan in Tsarina Marinkova Krajnčan sta glasbenika; on skladatelj, bobnar, čelist, tudi filmski režiser in improvizator, ona klasično izobražena pianistka. Srečata se na študiju na Nizozemskem, se zaljubita, čez devet let poročita in dobita deklico. Žigan Krajnčan je plesalec in koreograf, Kristyna Šajtošová prav tako; srečata se poleti 2016 na plesni delavnici na Kitajskem

VIDEO

avtor: Borut Bučinel

FOTO 

avtor: Borut Bučinel

Oglej si ostale medijske odzive!

bottom of page