top of page
300dpi-Bucinel-(2).jpg

USTVARJAMO

EXODOS Ljubljana že dobrih četrt stoletja tvorno soustvarja svetovno uprizoritveno umetnost z učinkovito, a zahtevno formulo: združevanje novega in uveljavljenega, drznega in klasičnega. Ko nam med sodelujočimi kdo še posebej pade v oči, se tesneje, dolgotrajneje povežemo v učinkovit kreativni proces.

2017–

BORUT BUČINEL (1983) je režiser, koreograf, plesalec, scenograf, videast ... vedno in povsod pa oblikovalec svetlobe in fotograf, saj se ustvarjalno osredinja v raziskovanje svetlobe, scenografije, prostora in atmosfere, ki jo s seboj prinaša živa likovna kompozicija.

Ko jim »slika svetlobo«, našim predstavam in projektom pridoda nove razsežnosti.

 

photo-bucinel.com

Buč, PhotoTina VrbnjakBW.jpg

Plesalec, koreograf, performer, igralec, pevec,  glasbenik, edukator in iniciator ŽIGAN KRAJNČAN (1995) se je rodil v glasbo. Pri treh letih spoznava violino, pri štirih gledališče, kot osnovnošolec doda še nastopanje v dveh muzikalih in celovečernem filmu, med šolanjem na Umetniški gimnaziji Ljubljana, smer sodobni ples, pa že profesionalno sodeluje v gledališču, muzikalih, glasbenih in sodobnoplesnih predstavah. Ob tem orje ledino freestyle, hip-hop in popping kulturi na Slovenskem.
Kot koreograf in/ali svetovalec za gib pogosto sodeluje s priznanimi režiserji, kot avtonomni ustvarjalec pa se leta 2016 umetniško poveže z Gašperjem Kunškom, vodjem šole gibanja Urbana Scena

Skupaj smo ustvarili Alien Express, Chorus, Ljubi me nežno.

zigankrajncan.com

BUCO5367.jpg

GREGOR LUŠTEK (1973) ustvarja na področju gledališča in plesa kot plesalec, koreograf in asistent režije, občasno tudi kot igralec. Njegovo plesno znanje obsega paleto plesnih tehnik, od baleta do kontaktne improvizacije, osnovno vodilo v izražanju in prepoznavanju pa mu je gib, utemeljen na anatomski strukturi telesa. Sodeluje s pomembnimi ustvarjalci mednarodne sodobnoplesne umetnosti in z domačimi gledališkimi režiserji. V ustvarjalnem tandemu s koreografinjo in plesalko Rosano Hribar je prejemnik številnih nacionalnih in mednarodnih nagrad. Kot pedagog ima preko 20 let izkušenj, poučeval je na številnih tečajih in delavnicah doma in po svetu. Skupaj smo ustvarili Zibko, kot pedagog in strokovni sodelovec pa sodeluje pri naših mednarodnih projektih (Share, One Space, Kitajska-CEEC/Poletni plesni tabor).

CV

20170406_Exodos_NovinarskaKonferencaStar

Večkrat nagrajeni KRISTIJAN KRAJNČAN, ki nenehno premika meje in združuje različne umetniške oblike,
se je uveljavil kot eden najbolj plodovitih in prepoznavnih evropskih umetnikov svoje generacije. Virtuoz na violončelu in bobnih, skladatelj in filmski ustvarjalec se že dolgo izmika enoznačnim nalepkam.
Nenehno raziskuje nove paradigme in si prizadeva prepletati starodavne zgodbe s sodobnimi
ustvarjalnimi tehnikami.

 

Sodeloval je na 52 albumih in nastopil v 25 državah po Evropi, ZDA, Aziji, Indoneziji, Bližnjem vzhodu in
Afriki. Napisal je glasbo za več kratkih in celovečernih filmov, obenem pa nenehno sodeluje pri številnih
gledaliških in plesnih projektih.

kristijan-krajncan.com

Kristijan_Portret-compressed.jpg

–2018

 

Ahmed Tobasi & Chuma Sopotela: Pogovarjajmo se o seksu: Začetek vojne (2018) • Maciek Salamon & Nedjelko Delčev: Bird House Gallery (2014) • Skupina Škart: Papirint (2014) Loup Adamovici & Bara Kolenc & Teja Reba: Ljubezen je odgovor, kaj je vprašanje (2014) Loup Adamovici & Teja Reba: 650 izkušenj (2011) Ana Frank & Paula Mcfetridge & Laurence Mckeown: Build to Contain (2013) Snježana Premuš: Move As (2010), Dolly My Body (2009), Ti (2008) • Venelin Shurelov: Labirint umetnost (2010) • Janez Janša: Fake It! (2009) Leja Jurišić & Teja Reba: Med nama (2009) Leja Jurišić: Šibkost (2008), R’Z’R (2005) • Jurij Konjar: Ullyses (2008) Ivan Peternelj: Stanovitni kositrni vojak (2007), Avgusta (2005), Biti nekdo drug (2004) Andreja Rauch: Tkalci (2007) Alix Eunaydi: Super Natural (2006) • Matej Kejžar: Simultano (2006), Senser (2005), Začasna avtonomna cona (2005) Jurij KonjarGabrilele Nankivel: Hotel na odprtem (2006) Ana Stegnar: Žeja (2006) Boštjan Antončič: Porcelain Me (2005) Magdanela Rieter: Moment (2004) • Ivan Taljančič & Wax Factory Cleansed (2003).

bottom of page