top of page
CHORUS-(3).jpg

Share; Lab 1, Burkina Faso jan–feb 2022, Bobo-Dioulasso

Konec januarja se začenja strokovno in kreativno usposabljanje. Ustvarjalcem odrske umetnosti sta namenjeni dve delavnici (tehnično vodi Borut Cajnko, produkcijsko Nataša Zavolovšek), dve pa, skupaj z daljšim projektom, skupnosti. Mladim nogometašem (14–19 let) bo prišla prav Moja zgodba: pod vodstvom Hrvoslave Brkušić in Boruta Bučinela se bodo naučili nove spretnosti – kako ustvariti lastno zgodbo, jo posneti, montirati, ustvariti dokumentarni film. Zapornikom iz zahodnih regij Burkine Faso se bo z Zakaj ne? pomagalo k družbeni in zaposlitveni reintegraciji: Aguibou B. Sanoe in Ahmed Tobassi jih bosta seznanila z možnostmi v kulturi (tradicionalni in sodobni ples, branje in pisanje, igranje). Stekel bo tudi projekt Mnogo barv – v lokalnem tekstilnem centru se bo pod vodstvom Ixone Ormaetxe uvodoma spoznavalo tako tradicionalne veščine in vzorce lokalnih tkalk in šivilj kot tudi sodobne, ekološke smernice in metode dela s ciljem: ustvariti nove, moderne izdelke, ki spoštujejo tradicijo in naravo.

Februarja se bo SHARE predstavil v okviru mednarodnega plesnega festivala In-Out. Že 9. »plesno srečanje v javnih prostorih Bobo-Dioulassa« bo gostilo blizu 15 sodobnoplesnih predstav in projektov iz Amerike, Afrike in Evrope. Kot vsa leta doslej bodo uprizorjeni v nekonvencionalnih prostorih (vojaška taborišča, zapori, bolnišnice, tržnice ...), saj želi festival dosegati vedno novo občinstvo in ustvarjati neverjetno dinamiko z ljudmi vseh starosti.


Prva produkcija SHARE; I Have a Dream, avtorja in koreografa Gregorja Luštka, premierno uprizorjena 5. novembra v ljubljanski Cukrarni, bo na programu In-Out 7. 2. Istega dne se začenja tudi prva mednarodna konferenca SHARE; Sodelovanje z Zahodno Afriko (7.–9. 2.), na kateri bodo evropski in afriški producenti in odločevalci pod vodstvom Chrisa Torcha in Aguiboua B. Sanoe razpravljali o treh ključnih temah: kulturnih odnosih med afriškimi in evropskimi producenti, umetniki; kulturnem sodelovanju in mreženju v Afriki; lokalnih, regionalnih in nacionalnih kulturnih politikah.


Konec konference bodo sklenili s predstavitvijo umetniškega raziskovalnega projekta Observatorij, avtorja Juan Aizpitarte, prvo fazo soudeležbe SHARE pri izgradnji lokalnega samooskrbnega centra, srečevališču kulture, ustvarjalnosti, agrokulture in ekologije (dokončan bo v dveh letih (2022–24)).


 

Tehične zahteve:

Lab1_BoboDioulasso_technical
.docx
Download DOCX • 16KB

 Comments


bottom of page