top of page
CHORUS-(3).jpg

20. Exodos: Novinarska konferenca



Umetnost in kultura sta orodji za povezovanje sveta


Exodos se letos ponaša z zaporedno številko 20. V Sloveniji je bil prvi mednarodni festival sodobnih scenskih umetnosti, domače umetnike in občinstvo je v teoriji in praksi seznanjal z umetniki, kot so Jozsef Nagy, Enrique Vargas, Wim Vandekeybus, Jan Fabre, Tim Etchells … Z razvojem sodobne scenske umetnosti doma se je Exodos začel obračati v medcelinske izmenjave in sodelovanja, a ostal zavezan »sodobnosti«, torej temu, kar nastaja, se razvija, je ustvarjeno – v svetovnem merilu. Najbolj svež rezultat je koprodukcija med Kitajsko in državami srednje in vzhodne Evrope (C-CEEC), predstava Zibka. Skupaj s še osmimi predstavami bo na ogled na 20. festivalu Exodos.

Jubilejna edicija bo torej v znamenju povezovanja in sodelovanja. Spoznali bomo izjemno nadarjene, a evropski širši javnosti še dokaj nepoznane mlade umetnike z vseh koncev sveta, od Azije, preko Afrike do Evrope. Tematsko jih povezujejo družbena angažiranost, ljubezen do umetnosti, ustvarjanje na podlagi telesnosti, pripadnost istemu prostoru.

Veselilo nas bo, če se nam pridružite na novinarski konferenci v četrtek, 6. aprila 2017, ob 12. uri, v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana, Slomškova 8, Ljubljana, na kateri vam bomo podrobneje predstavili tako predstave kot ostali program 20. Festivala Exodos.


Sodelujoči:

  • Nataša Zavolovšek, direktorica Zavoda Exodos Ljubljana in producentka festivala Exodos, Slovenija

  • Tan Hao, pedagog na Pekinški plesni akademiji in strokovni sodelavec pri Zibki, strokovnjak za klasični kitajski ples, Kitajska

  • Gregor Luštek, mednarodno uveljavljeni plesalec, koreograf in pedagog, izbran za koreografa Zibke, prve predstave Plesne akademije C-CEEC, v kateri sodelujejo plesalci iz evropskih držav in s Pekinške plesne akademije


 

Gradiva:


 

Foto: Nejc Ketiš


bottom of page