top of page
CHORUS-(3).jpg

CORNERS Potni list



Udeležba občinstva in soustvarjanje z umetniki je eden od ključnih vidikov programa CORNERS. Večina naših projektov je zasnovana tako, da prenašajo zgodbe iz enega kota Evrope v drugega, zato je soustvarjanje z občinstvom in njihov prispevek ključnega pomena za vsebino. Že nekaj časa smo razmišljali o tem, kako dobiti povratne informacije od občinstva. Kako izvedeti, kaj od našega dela jim je všeč in kaj ne? Obenem pa smo razmišljali tudi, kako oblikovati zanimivo ocenjevalno orodje, ki bi nekaj dalo tudi osebi, ki je odgovorila na vprašanja.


CORNERS Potni list je vodnik za občinstvo skozi potovanja Corners in orodje za dokumentiranje, kaj občinstvo čuti o CORNERS projektih. Ko občinstvo obišče CORNERS program, in gre skozi proces ocenjevanja, strani potnega lista izginjajo, saj jih ne potrebuje več. Dokument nadomestijo spomini in občutki – dragocene nematerialne stvari, ki nas spremljajo, ne glede na to, kam gremo.


“Za nas, CORNERS partnerje, organizatorje, umetnike in raziskovalce, je to dokument, ki ima simbolni pomen. To je naša priložnost, da z vami vzpostavimo dialog. Je način, da slišimo vaša mnenja, vaše predloge in občutke, povezane z vašimi CORNERS izkušnjami. CORNERS ima pred sabo še dolgo pot. Potovanje se ne konča tukaj. CORNERS bo med leti 2016 in 2017 potoval med različnimi evropskimi mesti. Evropske državljani in obiskovalci bodo lahko videli različna CORNERS umetniška dela in uporabili Potni list za dokumentiranje svojih izkušenj.


Sprašujemo se, kako blizu bodo njihovi občutki in reakcije z vašimi … Zanima nas, kako je neko CORNERS umetniško delo sprejeto v različnih delih Evrope … In radi bi zvedeli, kaj lahko storimo za izboljšanje programa CORNERS.

Ali nam lahko pomagate?


Želimo vam varno in prijetno potovanje CORNERS!

Corners Potni list je ustvarila skupina Donostia / San Sebastian 2016 in raziskovalna skupina Leisure Studies Institute of the Deusto University. Najdete ga na @ Belfast Belfast International Arts Festival, v prihodnosti pa tudi v drugih mestih po vsej Evropi

bottom of page