top of page
CHORUS-(3).jpg

CORNERS Basecamp Igrišče

24.2.–5.3.2016, Maribor, Vetrinjski dvor



Štirje umetniki, Gianfranco Mirizzi (Hrvaška), Riccardo Spagnulo (Italija), Miha Horvat (Slovenija) in Simon Farid (Velika Britanija) so skupaj potovali po Evropi, spoznavali različne igralce ter se učili njihovih iger.

Te igre so nato poustvarili za vas, v poskusu, da bi prinesli kulturo igranja kot igro samo. Nekatere igre boste morda prepoznali, druge bodo malo drugačne. Naše igre so portret nas samih, so nekaj skupnega med generacijami in kulturami. Ali lahko ustvarimo nove povezave znotraj Evrope skozi naše skupne izkušnje igranja iger?

Medtem ko gostujemo v vašem mestu, se bomo učili novih iger in jih dodajali našemu igrišču.


Pridite, prinesite s seboj svoje igre in se igrajte!


 

Umetniki so hoteli raziskati vlogo, ki jo imajo igre v različnih kulturah kot nosilci skupnega jezika, ki lahko prehaja med različnimi mejami, tako nacionalnimi kot tudi lokalnimi. Zgradili so multimedijsko instalacijo igrišča, ki služi kot orodje za njihovo raziskovanje ter kot sredstvo za aktivacijo javnih prostorov in njihovih uporabnikov. Z vsakim mestom, ki ga umetniki obiščejo, se zbirka iger veča, igrišče pa spreminja svojo podobo in tako ponuja edinstveno kulturno izkušnjo.


Igrišče je zasnovano kot participativni projekt, v katerem občinstvo dobesedno igra glavno vlogo. Vsi obiskovalci lahko aktivno sodelujejo v projektu kot igralci v instalaciji igrišča in ga uporabljajo tako za zabavo kot za kulturno izkušnjo. Poleg tega umetniki sodelujejo tudi z lokalnimi igralnimi skupinami, spoznavajo njihove igre, jih učijo lastnih iger ter skupaj z njimi razvijajo nove kontekstno konstruirane igre, ki jih nato vključijo v svojo instalacijo igrišča.


Igrišče je del CORNERS, platforme za umetnike in občinstva, ki jo snujejo in poganjajo kulturne organizacije z robov Evrope.

 

Program:

24.2. I 18:00 I Meet the residents I Novinarska konferenca in druženje z umetniki I PB

26.2. I 17:00-21:00 I Igrišče instalacija – 1. del I Koreografirano igranje – performans, otvoritev I VD

27.2. I 16:00-20:00 I Igrišče odprto za javnost I VD

28.2. I 16:00-20:00 I Igrišče odprto za javnost I VD

4.3. I 19:00-21:00 I Igrišče instalacija – 2. del I Koreografirano igranje – performans, otvoritev I VD

5.3. I 10:00-13:00 I Igrišče odprto za javnost I VD

Lokacije:

PB = Pendolino bar, Partizanska cesta 50, Maribor

VD = Vetrinjski dvor, Vetrinjska ulica 30, Maribor

Vstop na vse dogodke je brezplačen.

Produkcija: Exodos Ljubljana



bottom of page