Zaživela je digitalna platforma CORNERS LIVE

CORNERS LIVE je neprestano razvijajoči se on-line prostor namenjen predstavitvi projektov in umetniških kreacij, ki nastajajo v okviru evropskega projekta CORNERS. Na tej inovativni platformi bodo lahko uporabniki spremljali aktualno dogajanje in se tudi sami vključili v kreativno skupnost CORNERS.

Ponosni smo, da lahko predstavimo CORNERS LIVE že v tej zgodnji fazi nastanka. Platforma bo živela in se razvijala skupaj s CORNERS partnerstvi in projekti, ki se bodo dogajali v prihajajočih treh letih. V tem trenutku uporabnikom ponuja dve vrsti vsebin, vizualne zgodbe v besedi, sliki in videu ter 24/7 radijski program.

Uporabniki lahko do platforme dostopajo preko večine brskalnikov, kmalu pa bo na voljo tudi mobilna aplikacija za pametne telefone in tablice. Vse to pa je šele začetek. Platformo bomo razvijali še naprej, tako da bo postala digitalni podaljšek vsega, kar se dogaja v sklopu projekta CORNERS. S časom jo bomo nadgradili, da bo primerna tudi za uporabo v galerijah in javnih prostorih, kot tudi za prenose v živo, ves čas pa bo seveda na voljo uporabnikom, ne glede na to kje se nahajajo in preko katere naprave se želijo povezati z njo.

Prav tako nam je pomembno tudi, da CORNERS LIVE ostane zanimiva in sveža, zato bomo ves čas iskali nove načine, kako jo vključiti v naše projekte. Z digitalnim občinstvom želimo deliti vse stvari, ki jih naši umetniki delijo s svojimi občinstvi in situ. Zato si prižgite radio ali si oglejte, kako nastajajo nove CORNERS zgodbe. Prva zgodba, ki jo predstavljamo je Put yourself in my place.

Na Radiu CORNERS boste lahko slišali intervjuje, zvočno umetnost, glasbo in terenske posnetke, ki so jih ustvarili CORNERS umetniki in ljudje, ki so jih spoznali. Program je na voljo tukaj.

CORNERS LIVE sta razvila in pripravila naša kolega in partnerja Sourcefabric in Dominicom Smithom iz organizacije ISIS Arts. Sledite nam na cornersofeurope.org in spremljajte zanimive novice razvoju platforme in njenih vsebin.

Več o CORNERS: www.cornersofeurope.org.