Labirint umetnosti

Labirint umetnosti združuje park kot zeleno javno površino s tradicijo oblikovanja labirintov, umetniškim ustvarjanjem in branjem knjig.

LU_08LABIRINT UMETNOSTI raste na robu Fužin kot trajnostni umetniško-družbeni projekt, ki je nastal v sklopu 16. festivala Exodos, pod okriljem MOL – Ljubljana, svetovna prestolnica knjige 2010 ter s podporo EU izobraževanje in kultura.  Za povrh je LABIRINT UMETNOSTI projekt v razvoju – park pač ne nastane v enem dnevu, ampak se razvija in raste s svojimi obiskovalci, oskrbovalci in varuhi. Če skrbimo zanj, nam to stalno v neizmerljivih količinah vrača – kot prostor oddiha, druženja, izobraževanja in kot del mestnih pljuč (CO2  vs O2).

Veliko posameznikov, kulturnih ustanov in nevladnih organizacij, pa tudi podjetij, ki nekaj dajo na vpetost v širše družbeno okolje, že dejavno sodelujejo v projektu. Nekateri so si na interaktivnem zemljevidu izbrali drevo in postali varuh resničnega drevesa – enega od 278 tistih, tvorijo LABIRINT UMETNOSTI, drugi pa so projekt podpri z nakupom majice.

Varuhi dreves so že podjetja in posamezniki: Ambasada Kraljevine Nizozemske, Bons, British Council, Dom omladine Beograd, Festival Ljubljana, Fini oglasi, Gorenjska banka, Intercult Sweden, Mladina, Mugo, NLB, Radio Študent, Si.mobil, Studio12, Vibacom, XLAB, Zabec.net.

www.labirint-umetnosti.si