ECC Maribor: Chouf Ouchouf

V Maroku obstaja starodavna tradicija pouličnih akrobatov, ki  nastopajo po ulicah in plažah v zabavo mimoidočih. Sanae El Kamouni je leta 2003 prišla na misel, da bi te akrobatske družine, ki svoje veščine prenašajo iz roda v rod, povezala v pravo skupino in k njim povabila evropske ustvarjalce. Tako je nastalo nekaj zelo odmevnih predstav, ki so glas o maroških akrobatih ponesle v svet.

Verjetno najbolj slavno izmed njih je podpisal švicarski umetniški duo Zimmermann & de Perrot, ki se v svetovnem merilu vedno bolj uveljavlja kot iznajditelj posebnega gledališkega žanra. Navdihujeta se pri akrobatskem cirkusu in pripovedujeta smešne zgodbe brez besed o vsakdanjih pripetljajih, ki so včasih na meji resničnosti. Očarala sta celo Mihaila Barišnikova, ki je bil tako navdušen nad njima, da ju je povabil k sebi v New York.

Tokrat sta z akrobatsko skupino iz Tangerja sta ustvarila gledališki dogodek z enostavnim naslovom: Chouf Ouchouf (Še enkrat dobro poglej), poln energije in neverjetnih akrobatskih točk, ki pripoveduje o življenju in delu mladih arabskih akrobatov. Nepozabno doživetje za vsakogar.

chouf_ouchouf_avtor-t-mario-del-curto-3