ECC Maribor: Cabaret New Burlesque

Predstava Cabaret New Burlesque je nenavaden izdelek v duhu kabareta, music-halla, travestije spola, kiča in navlake, v Evropo uvožen iz ZDA. V predstavi pod umetniškim vodstvom Kitty Hartl alias Kitten on the Keys svoja telesa kažejo Mimi le Meux, Dirty Martni, Julie Atlas Muz, Evie Lovelle in edini moški Roky Roulette.

Dekleta v najboljših letih in mladenič si privoščijo vse variante klasičnega striptiza. Predvsem gospe so zelo drzne, saj so nekatere bolj okrogle, pa tudi precej starejše, kot to običajno pričakujemo od deklet v takšnem programu. Z dobršno mero humorja in obilico kiča pri publiki vzbudijo prvinske reakcije.

Sproščenost in humor, naivnost ter ljubki amaterizem z odra odplavajo med publiko. Razpoloženje postaja podobno kot v kakšnem salonu za masažo in publika se voljno preda damam, da počnejo, kar se jim pač zljubi.

Glavni dražljaj je zagotovo užitek v igri, ki se mu artistke popolnoma predajo. »Dragi obiskovalci, ne sodite nas prestrogo!« ob koncu showa publiko nagovori Kitten on the Keys: »Smo samo skupina odštekancev, ki se rada slači, ker nam je to v neznanski užitek.«